Wednesday, July 29, 2009

lunch tadi.....alkisahnya....

salam semua....aku td kuar lunch kul 1 as usuall la kan :)... aku x balik umah hari ni...x dak sapa kat umah..so aku decide nak jenjalan kat town area smbil mencuci mata n beli dan blah gitu....
bnyak benda nak buat n bnyak tmpat nak p pasal keje n personal... so aku discribe yer tmpat2 aku p k.....

1. aku mula g kat RHB bank g bank in duit 2nd bos aku....masa aku naik motor nak teruskan pjalan ke destinasi seterusnya kan..aku telah menyaksikan 1 tragedi mcm picture bawah ni.....

gambar ihsan mr google...(gambar hiasan)

aku buh gambar ni sebb aku x tangkap gambar td...sorg pakcik tua sian dia habih buah motan jatuh ke jalan (aku ni sian motan ka pakcik tu hhahhaha conpiusss)..kesian pakcik tu la kan luka kat tngan n kaki...kete viva tu salah himpit dia..tp dia lari..kira hit n run la ni (aku x sempat kejor idak leh nolong yer hehehhe)..mujur la pakcik x serius....

2. destinasi seterusnya aku g CIMB bank n MAYBANK sebelah-menyebelah ja..aku bayar loan aku di kedua2 bank ni....

3. aku g lak PRUDENTIAL g bayar insurans utk aku n hubby....

4. pastu lak g EON bank g bayar loan kete hubby aku....(bnyak keje noooo heheheh)

5. hehehhehe aku suko g sini sbb aku nak bli barang penjagaan akusss

ni antara2 brg2 yg aku beli....kebetulan lak habih masa yg sama hmmmm....
6. pas shopping kat WATSON tu aku nak p la MC D...(teringin lak lama x mkn)..tapi disebbkan penuh sesak n jam ngan org aku decide bli nasi bungkus hikhik....tp seblm tu aku singgah kat kdai ni lak

kedai FAIRY cake n bakery..bli choc mexico bun..tp bukan tuk aku yer kengkawan..tp utk mak tersayang aku..sbb mak aku suka..so aku sggah boli....

7. pas bli nasi bngkus aku p la paking amik motor aku nak TM POINT lak bayar segala mak nenek bil umah abah aku n opis.....n nak di jadkan citer yg sedih ni huhuhuhuhu
motor kesayangan aku huhuhuuhu..tayar pancit daaaaa.....dah la kat town aku x tau kdai mana lak nak p baiki..tipon adik aku la abg aku la..nak mintak tlng hubby pon x leh sbb dia g kl huhuhuhu...dah la perut lapor..jd g ni lak.. masa ni dah kul 2.45 wawawawa....
then abg second aku g tau ada kat area teluk wanjah...agak2 5minit gak la..mujur aku x yah tolak aku bawak slow2 kalu tolak mau nangis aku wawawa....
sampai lak kdai abg aku kata tu..p sana tokey tu kata lak pomen dia cuti so x leh baiki..adoiiilaaaaa nasib2....tapi aunty tu kata p cari kedai 1 lagi area blakang...tgk ada x....
aku pon tawakal la...
alhamdulillah mujur ada...
gambar ehsan mr google lg yer....
akhirnya aku sampai opis kul 3.30pm...mkn sikit ja dah x leh masuk..perut angin huhuhuhu....
ini la alkisahnya time lunch hari ni.......(bnyak sungguh story mori musti hampa semua boring nooo...tapi aku x kesah ni blog aku hahahhahah) jgn mara daaaaa

11 comments:

zura@iwan said...

byk sggh xtvt hg nuh...kekeke...hg x tolon angkat pkcik tu ka..hehe

~brgan kperluan pompuan sudah semestinya..

Az Zahra Halim said...

kak zue ni mesti teringin buah motan la 2 kan.....

Gieyana said...

byknya tpt hg p..nie mesti byk RM kuar psl bayar itu ini kan..besa la time gaji mesti RM habis banyak!

~ kesian kat Pak Cik kan..jd cam aku ritu..motor langgar aku n lari..keta aku kemek!huhu

zue_annie said...

zura - tu la bnyak sgguh xtvt hikhik...aku tolon tgk jew..sbb ramai p tlong

zue_annie said...

zahra - hahahhaha kalu x dak mmg nak mkn bila dah ada kat umah x teringin pon hehehhe

zue_annie said...

gie - gaji x masuk g...CIMB n MB ja aku punya yg lain aku tolong :)

naurah makwa said...

cian pakcik tu..amboi banyak koleksi balqis ni

ummuabdullahsyaakir said...

Salam zue,moga sht n ceria selalu.

Kesian pakcik tu,moga pakcik tu ok.

Byk aktiviti zue..hehe suka tgk pic roti tu...comel je

N A N I E said...

jahatnyer viva tuh..kesian sangat pakcik tu..hopefully x de serious injury :)

azrina said...

hmmmm...tayar pancit ka??kesian kat hang nuh...sbb aku baru leh komen kat hang..

zue_annie said...

reen - tu la....alhamdulillah tak la jauh menolak motor sgt