Thursday, June 4, 2009

bilakah?????

salam...di saat aku kesunyian ni..mula la aku memikir perkara mcm2..almaklum keje kat opis aku ja staf sorg..sungguh bosan...
dan apabila bosan ini lah jd nya....aku sentiasa pikir
bilakah aganya aku akan bergelar seorg IBU kepada anak2 aku n hubby..
hubby aku juga x sabar menanti gelaran AYAH...(aduss tumpah lak airmata ni....)
aku n hubby dah berkahwin slama 1tahun 6bulan 5hari..huhuhuhu
walaupon ku tahu ada org lebih lama lg menanti...tp bg ku ini dah cukup lama...
aku tahu n sedar lg lama aku tggu itu adalah ujian dr NYA...aku sabar...
org sekeliling akan menasihati agar jgn trlalu stress memikirkan perkara ni...TAPI...
aku cuba & cuba & cuba juga....aku berjaya HANYA di saat aku sdng sibuk @ begembira TAPI jika ku kesunyian perasaan ini dtg ngan tiba2....
bila saat teman2 @ saudara mara ku menimang cahaya mata..ku sambut ngan kegembiran..tapi di dalam hanya Allah yg mengerti..n persoalan yg sering berlegar dikala mndapat khabar itu
"bilakah giliran ku ya Allah"
tpi sesungguhnya aku sentiasa bersabar n berusaha utk ke arah itu..utk kebahagian rumah tngga...kan org kata "anak tu pngikat kasih syg antara suami isteri"
tapi xpa ZURAINI kamu harus semangat semangat (bak kata intan)...jgn sedih2....
aku tahu MASA INI (utk jd ibu) akan tiba....
""Ya ALLAH ya TUHAN ku...kurniakanlah zuriat yg soleh dan solehhah pada aku dan suami ku agar zuriat2 ku ini dapat menjaga kami di hari kami tua..dan dapat mendoakan kami setelah kami tiada nnt"...amiinnnn - credit tu min(ibuarifa)
p/s: di bawah ni saja ku selitkan gambar cute baby..
saja..tgk lead pnah buat..teringin buat la :)








7 comments:

Gieyana said...

aku dh ler ari nie mood sensitive + sedeyy tahap gaban nie...ko buat air mata ku bergenang lg plak!! sabar k...apa kata ko try put down ur weight 1st...sowi yer kalau ko tersentuh..just my opinion jer..jgn amik hati yer...aperpon aku doakan agar ko dpt bb one day nnt...insyaallah...

zue_annie said...

GIE-sory x dak niat nak bg ko sedey lg...luahan ni hehhe..pasal put on weight tu mmg la..skrg tgh usaha but sendiri2 ja x ambik ubat kurus takut ... doc pon pesan...so now aku kurang apa yg patut n mlm x mkn...ikut hubby aku hehehhe

ppb_ppkp said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.nak baby gak.
imah ni dah 3 tahun zue...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

~zuraiwan~ said...

zue....ko mmg memahami apa yg aku rasai skrg...kite org yg x btuah skrg zue, tp insyaAllah akan dtg tuah itu...mmg sedey uitt...ko pun tahu kan, aku kdg2 luah kt hg...sm2 kite nangis..huhuhuhu.....

ibu_arifa said...

sedey nyer baca entry kali ni.. min pun tak tau nak cakap/nasihat/kata2 semangat apa dah..sbb alih2 ulang benda/ayat yg sama jgk nnt..insyaallah.. adalah rezeki kak zue nnt (think +ve ok)

p/s:gambo baby yg last tu (dulu ada letak dlm friendster min, tp lama2 gambo tu tak kuar2 dah)..dok pk nak cari balik gambo baby tu..dulu2 masa mengandung Dalila- selalu tgk gambo baby yg last tu.. :P

LADYILA said...

aduhhh...zue..aku mengerti perasaan mu..xtertanggung rasanya kan. tapi kita kene berusaha dan sentiasa berdoa insyallah..kita sama2 menati khabar gembira w/pun xpasti bila masanya.Zue.. jgn sedih2 ingt tuhan menduga pada insan yang tabah dan kuat utk menghadapi dugaan dia..zue salah seorg yang terpilih.

zue_annie said...

imah - huhuhu...kita kena usaha lebih imah..Allah menduga sejauh mana kesabaran kita ...

zura - tu er...kita lalui sama2 wlaupon hang lbh lama menanti...susah senang usaha kita kna hadapi....

min - tu la min..kdng2 ja dok rasa..tu x leh kesunyian tu..gambar tu cari kat yahoo..saja tgk2 kenan save :)

ila - tu la kan kdg2 tu rasa cam teruk sgt napa x dpt g...tapi kita harus ingat ni ujian Allah terhadap insan yg dia pilih...n kita ni insan terpilih